FAQs

Home E FAQs

FAQs

Veelgestelde vragen

Op zoek naar meer informatie over het reinigen van uw zonnepanelen? Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. Hebt u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Zijn zonnepanelen zelfreinigend?

Ondanks dat zonnepanelen vuilafstotend zijn, blijven ze nooit helemaal schoon. Groene aanslag bouwt zich geleidelijk op (vooral op het onderste gedeelte van de panelen), maar ook vogelpoep en mos kunnen de zonnepanelen vervuilen.

Spoelen zonnepanelen schoon door regen?

Uiteraard kan een regenbui losse vervuiling of bijvoorbeeld Saharazand van uw zonnepanelen spoelen. Dit geldt echter niet voor hardnekkig vuil. Regen borstelt uw zonnepanelen namelijk niet.

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen laten reinigen?

Dit is uiteraard enigszins afhankelijk van de situatie waar de zonnepanelen liggen. Vervuiling resulteert jaarlijks in een verlies in opbrengst van zo’n 5% – 15% en wij adviseren dan ook om één tot twee keer per jaar uw zonnepanelen te laten reinigen.

Bij een zeer gunstige ligging (niet in een omgeving met bomen, (zand)wegen, vee, vogels of stof) zou dit één keer per twee jaar kunnen worden.

Kunnen mijn zonnepanelen beschadigen bij reiniging?

Bij een verkeerde aanpak zou dit uiteraard kunnen. Om te voorkomen dat uw zonnepanelen schade oplopen tijdens de reiniging zijn twee zaken van belang;

  • Wij reinigen met puur gezuiverd osmose water zonder chemicaliën, waardoor de toplaag van de panelen beschermd blijft.
  • Onze robots verdelen hun gewicht heel gelijkmatig, waardoor de panelen nergens te veel druk kunnen krijgen en er geen haarscheurtjes of barsten kunnen ontstaan

Offerte aanvragen

Vraag vrijblvend een op maat gemaakte offerte aan. Binnen 2 werkdagen in uw mailbox!